Skip to content

Könyvajánló

2007 februárjában indítottuk a bloghoz kapcsolódó könyvajánlónkat.
Böngésszen és szóljon hozzá.

Várjuk ötleteit és javaslatait elérhetőségeinken:

7622 Pécs, Nagy Jenő u. 24.
72/324-001
varkonyifiok@gmail.com

  Szerző Cím Leírás
1. Veszprémy László – Wehli Tünde – Hapák József A Képes Krónika

 

A Képes Krónika a középkori magyar történelem fontos forrása, és minden idők egyik leggazdagabban díszített hazai kézirata, amely egyben a korabeli európai képzőművészet rangos emléke is. E kiadás különlegessége: a képeken többet láthatunk, mint az eredetin szabad szemmel.
2. Mailer, Norman Moonfire : Az Apollo-11 hősies útja

 

A Life 1969-ben megbízta Norman Mailert, hogy tudósítson a Holdra szállásról. A szerző Moonfire címmel megjelent könyve annak idején azonnal elfogyott, és világszerte nagy sikert aratott.
3. Ságvári György Magyar uniformisok a honfoglalástól napjainkig

 

A magyar katonai egyenruhákat a maga teljességében bemutató kötet gazdagon illusztrált és részletesen tárgyalja a katonai uniformisok koronkénti változásait.
4. Hajdú Mihály Családnevek enciklopédiája

 

A kötet a magyar családnevek több évszázadra visszanyúló történetét mutatja be. A leggyakoribb 1230 családnévről megtudhatjuk honnan erednek, milyen változásokon ment keresztül jelentésük, földrajzi elterjedésüket. A kötet kitér a XIX. századi névváltozásokra és névmagyarosításokra is.
5. Leigh, Ana Vadnyugati szerelem

ISBN: 9632971681

A szerző új sorozata, A Fraser fivérek is a Vadnyugaton játszódik. Az amerikai polgárháború után, 1865-ben járunk, Missouri államban. Ezúttal Clay Fraser a főszereplő, s megtudhatjuk, hogyan is találja meg a szerelmet és szenvedélyt a Vadnyugaton.
6. Tamenaga Shunsui 47 rónin

ISBN: 9633292884

A történet a hagyomány szerint a róninná – tehát gazdátlan harcossá – lett szamurájok volt urukért, Asano Naganoriért (1667-1701), Akó prefektúra kivégzett daimjójáért vívott bosszúhadjáratának hősies krónikája, és egyben a szamuráj erények mellett legvégsőkig való kitartás romantikus tanmeséje.
7. Saylor, Steven Rubicon

ISBN: 9786155049279

Szorult helyzetben van Róma: i. e. 49-et írunk, és Julius Caesar épp egy irdatlan nagy sereggel közeledik a város felé. Érhető, hogy a római polgárokon eluralkodik a pánik. A kétségbeesés hulláma kivételesen Gordianus nyomozót is elragadja, bár ennek oka inkább az, hogy saját otthonában talál rá Pompeius kedvenc unokatestvérének a holttestére – s szemmel láthatólag erőszakos halált halt a néhai rokon.
8. Glynn, Alan Csúcshatás

ISBN: 9639910584

Eddie Spinola egy a sok-sok meg nem értett “zseni” közül – bár régebben viszonylag jól éldegélt szövegíróként, hosszú ideje nyűglődik megbízások nélkül. Nem csoda, hogy kapva kap az alkalmon, amikor egy még teszteletlen, de roppant ígéretes szert, az MDT-48-at ajánlják neki kipróbálásra: a tabletta nem kevesebbet garantál, mint önmagunk szuper-verzióját, meglevő és lappangó képességeink szinte hihetetlen felfokozását… Te kipróbálnád?
9. Shen, Peijian Fájdalomcsillapító masszázs : lépésről lépésre

ISBN: 9639569850

A masszázs elsajátításában nyújt segítséget ez a kötet, amelynek szerzője az akupunktúra és az akupresszúra elvei alapján összegezte a masszázzsal kapcsolatos tudnivalókat.
10. Martin József Péter – Várkonyi Iván Álomcsőd : interjúk a válságról

ISBN: 9639659537

Bajnai Gordon, Bogsch Erik, Demján Sándor, Farkas István, Felcsuti Péter, Heim Péter, Jaksity György, Kovács Árpád, Simor András, Surányi György – őket faggatja az újságírópáros a világgazdasági válság okairól, a jelenlegi gazdasági és pénzügyi rendszer átalakításáról, a jövő kilátásairól, illetve a lehetséges receptekről.
11. Ridpath, Michael Sűrű árnyak

ISBN: 9789636432744

Magnús Ragnarsson nyomozóként végezte dolgát az izlandi rendőrség soraiban. Karrierjét azonban derékba törte, amikor egy vádlott cimborái többször is megpróbálták eltenni őt láb alól; Magnúsnak nemcsak a hazáját kellett saját és szerettei érdekében elhagynia, de nevet és identitást kénytelen volt megváltoztatni. Az egyetlen, ami megmaradt számára, a hivatása: Amerikában szintén detektívként helyezkedett el – csak már Magnus Jonson néven.
12. Hardy, Thomas A zöldellő fa alatt

ISBN: 9789632671345

A falusi élet durva közvetlenségét, a műveltebb szokások, ezzel együtt a rafináltabb társkapcsolatok, a természetes élet és a civilizáció együttélését megmutató regény főhőse egy mellstocki gazda leánya, a falujába tanítónőként visszatérő, eredendő szépsége és a műveltebb körökben szerzett finomsága révén környezetéből kitűnő Fancy Day.
13. Neuhauser, Johannes (szerk.) Mitől működik a szerelem?

ISBN: 9789639652309

Különös nézőpontból ismerkedhetünk meg a szerelem érzésével és a párkapcsolatok, házasságok működésének kulcsával a kötetben, amely a népszerű pszichoanalitikus és tanácsadó, Bert Hellinger előadásainak és terápiás eseteinek egy részét foglalja magában. Vajon hogyan juthat el az ember a “vak szerelemtől a látni képes szeretetig”?
14. Saylor, Steven Gyilkosság a Via Appián

ISBN: 9786155049323

„Rómában járunk, Kr. e. 52-ben. Publius Clodiust, Róma egyik leggazdagabb és talán legkorruptabb polgárát megölték, holttestét feldühödött tömeg kíséretében szállítják át Róma utcáin. Mindenki Milót, Clodius ellenfelét gyanúsítja a gyilkossággal, és az őrjöngő csőcselék felgyújtja a szenátus ülésházát. Gordianust maga a Nagy Pompeius bízza meg az igazság kiderítésével, amely véget vethet a veszélyes zavargásoknak. A nyomozó élete komoly veszélybe kerül, miközben a Via Appián a megoldást keresi…”
15. Cussler, Clive Az arany Buddha

ISBN: 9789636353889

Cussler új sorozata egy ismert történelmi esemény, Tibet kínai lerohanásának napján indul, főhőse pedig Juan Cabrillo, egy modern kori kalózkapitány. A parancsnoksága alatt hajózó Oregon teherhajó csupán egy rakás rozsdás ócskavasnak néz ki, ám valójában egy szupertitkos, igen tőkeerős szervezet álcázott főhadiszállása. A legénység tagjai zsoldosok, egytől-egyig profi szakemberek, a Cég alkalmazottai…
16. Wass Albert Az erdélyi magyar népművészet eredete és értelmezése

ISBN: 9637329749

E kötettel a szerző az erdélyi magyar népművészetbe nyújt betekintést. “Ez a könyv nem kíván e sajátságos művészet lexikonja lenni, messze van attól. Mindössze egy kis mementót kíván állítani az emberi teljesítmény óriási mezején” – írja az epilógusban Wass Albert.
17. Joseph, Claudia Kate : hercegnő születik

ISBN: 9789632931272

Az újságíró, riporter szerző jelen kötetben részletesen ír Kate szüleiről, gyermekkoráról, a St. Andrews Egyetemen töltött tanulmányi éveiről, Vilmossal való kapcsolata alakulásáról – nem titkolva a korábbi, 2007-es szakítás sztoriját sem, a közös vakációkról, s arról is, hogy milyen feladatok állnak a leendő hercegnő előtt…
18. Popper Péter Lélekrágcsálók

ISBN: 9789638902627

A kötet szerkesztője, Gutman Bea az általa legjobbnak ítélt Popper-előadások közül emelt ki tízet: ezek kaptak helyet a jelen válogatásban. A kollekcióban egyebek mellett olyan művei olvashatóak, mint a Játszmák és sorsok, az Ősök és utódok, a Fussunk el a bánat elől?, A hazugság ára, a Barangolás a tudatszintek között vagy a Belső erőforrásaink nyomában.
Reklámok
%d blogger ezt kedveli: